Exhibition Preview: Eamon O’Kane: Wood Archive 10 feb 2018 - mar 2018

February 1, 2018

Wood Archive er en udstilling, hvor Eamon O'Kanes arbejde med træ kommer til udtryk. Træ som et grundlæggende materiale og basis, som i kulstof, grundlaget for alt liv. Wood Archive er tusindvis af træelementer. Elementer, der er produceret på ugentlig basis i Eamons atelier. Positive og negative former præsenteret, sådan at det kan være svært at vide, hvad der er rester af processen, og hvad der er resultater af processen.

Udstillingen fokuserer på det kemiske grundstof Carbon, eller Kulstof. Carbon er den kemiske base for alt liv på jorden og præsenteres i værket, således at beskueren kan springe fra at opleve det på mikroniveau, som i det indre af en computer, eller på makroniveau som udsigten over en storby. Naturen er her transformeret, lagret og struktureret i et arkiv, der kan minde om sammenhængen mellem kunst og hukommelse.


Eamon O'Kane har gennem mange år arbejdet med de sammenhænge, der er mellem natur og menneske. Mennesket som natur, der kan lære af sine erfaringer, og mennesket som et væsen, der griber ind i naturen, f.eks ved at bygge og ændre den. En interesse, der også kan ses i O'Kanes arbejde med Fröbel, som grundlagde moderne pædagogik, og som med eksempelvis træklodser skabte nye læringsmidler.

Eamon O'Kane arbejder i sin kunst i mange forskellige medier - maleri, installation, video og skulptur. I Odense har han i 2016 udsmykket den nye tunnel under Rismarksvej, ved Tarupcenteret, med kulørte flader og træer malet i silhuet.

Eamon O'Kane er en irsk billedkunstner uddannet på kunstakademier i Belfast og New York, bosiddende i Odense og professor ved kunstakademiet i Bergen (Norge).